Společnost Eurosat CS i tento ročník zapůjčila závodníkům tohoto maratonu trackery GL300, které budou sloužit jako štafeta a ve spojení s naším systémem Auto-GPS můžete sledovat pohyb závodníků on-line na mapách.

Opel handy cyklo maraton 2014 navazuje na svého předchůdce z loňského roku. Laťku ale posune zase o kus nahoru. Trasa se protáhne na 2222 km, pričemž časový limit k jejímu ujetí zůstává 111 hodin. Na trase napříč českem a slovenskem bude 24 povinných průjezdních bodů, ty bude potřeba najít a potvrdit jejich průjezd razítkem.

 

OHCM je unikátní závod smíšených týmů zdravých a handicapovaných cyklistů. Myšlenkou závodu je spojit tyto dvě skupiny cyklistických nadšenců a vytvořit fungující týmy, schopné fungovat i v extrémních podmínkách.

 

Osmi, čtyř nebo dokonce dvoučlenné týmy pojedou opět čtyři dny a čtyři noci non-stop napříč Českou a slovenskou republikou. Průjezdními body se jim stanou rehabilitační ústavy, spinální jednotky, speciální centra a podobně. Jejich úkolem je podle GPS souřadnic jednotlivé průjezdní body vyhledat, zvolit si k nim vlastní trasu a následně na místě do „Cyklo-pasu“ potvrdit projetí razítkem.

 

Účastníky bude stejně jako v minulém roce sledovat vyhledávací zařízení GPS tracker společnosti Eurosat CS. Ten odesílá v krátkých časových intervalech informace o zaznamenané poloze, rychlosti, stoupání, klesání a podobně. Na interaktivní mapě těchto webových stránek, v sekci ON-LINE, můžete sledovat aktuální vývoj závodu téměř v reálném čase.

 

Každý tým je patronem jednoho člověka, který se s handicapem teprve učí žít. Kromě motivace a podpory mu mohou vyhrát zajímavé ceny a hlavně, svou účastí mu zajistí místo na zážitkovém sportovním víkendu v přírodě. Ten se, stejně jako loni, uskuteční cca měsíc po skončení závodu. Jedná se o setkání cyklistů a účastníků závodu spolu se svými „svěřenci.“ Dohromady se pak baví sportem (kanoe, raft, plachetnice, plavání, handbike, kriket, geocasching atd.) Účelem je vytvořit nové vztahy, přátelství, získat sebevědomí a pozitivní pohled na život.

 

V tomto závodě nejde ani tak o vítězství jako o šíření myšlenky, že život na vozíku nekončí a lidé handicapovaní i zdraví mohou společně fungovat bez větších problémů. Chceme tímto ukázat veřejnosti, že soužití s handicapovanými není věda, ani disciplína určená lékařům a terapeutům.

 

Opel handy cyklo maraton je o přátelství, o boření bariér a zaběhlých klišé, o týmové spolupráci, motivaci a pomoci těm, kteří pomoc chtějí a potřebují.

 

Zdroj a oficiální stránky http://www.111hodin.cz/